Sunday, November 22, 2015

Your Beauty Problems Solved

You would be surprised at how many of us have all the same issues with makeup and skincare. Here are some of the most common problems SOLVED with some of my favorite products.



1. Problem: You can't cover your dark circles. You've tried every concealer under the sun, you've gone 500 shades lighter, there is just no hope. 
Solution: Becca Under Eye Brightening Corrector You need to take your concealer to the next level! This product is a pre concealer, concealer! I was AMAZED by how bright and youthful my eyes appeared after using this. A little goes a long way - just apply before your concealer. One time and you will be hooked!! Tip: apply this product and your concealer in an upside down triangle shape under your eye for a lifted appearance.

2. Problem: You really suck at winged eyeliner. You've done your entire face of makeup for the night...it's time for eyeliner...you're going to be brave and try a wing...you have to wipe all of your makeup off...you want to cry.
Solution: Too Faced 3-Way Lash Lining Tool Even the most unsteady hands can create the perfect winged liner with ease. This creates the most perfect, sharp edge imaginable. Wing on!

3. Problem: You don't know what blush color is the most flattering for your skin type. You've looked like a clown, you've looked like you have dirt on your cheeks, and now you've sworn off blush forever.
Solution: Bobbi Brown blush in Pale Pink I've done a lot of makeup on just about every skin tone you can imagine. I haven't met a soul who didn't look amazing in this color. It gives you instant life! It looks super scary and hot pink in the compact, but goes on as the most natural, beautiful flush you've ever seen.

4. Problem: You can't find a mascara that doesn't clump. Move on over Tammy Faye, there's a new sheriff in town!
Solution: Touch In Sol Mascara This mascara will never clump! The wand is perfect in every way. It lengthens and separates like nobody's business. This will be your new favorite!

5. Problem: Can't find a BB cream that lasts all day. You love the idea of a BB cream, but most of them are completely gone by the end of the day, don't cover quite enough of your imperfections, or leave your skin looking dull.
Solution: Estee Lauder Double Wear All-Day Glow BB You've heard me rave about their Double Wear Foundation, meet the daytime version! She will be your new best friend! Stay covered, protected from the sun with SPF 30, all while having a nice glow that never leaves you looking oily.

6. Problem: You have dark spots/uneven tone/Melasma from sun damage or pregnancy. You have tried every dark spot corrector out there, you have peeled and flaked from Retin A, and now you are thinking about serious peels or laser treatment. I am right there with ya! Until I began using this...
Solution: Obagi Clear I got this from my dermatologist and I began to notice ALL my dark spots and Melasma fading in ONE WEEK. After a full month you will be amazed!

7. Problem: You have tried every eye cream out there but those lines under and around your eyes ain't going anywhere! Your concealer creases from those pesky little wrinkles and you are really noticing those crows feet in photographs.
Solution: Roc Retinol Correxion Sensitive Eye Cream This is one of the only eye creams that will truly get rid of your eye wrinkles. You will notice such a huge difference if you stick with it every night. I recommend to only use it at night because it is extremely rich and oily. (It can also be used in conjunction with the Obagi Clear without any side effects)

8. Problem: Large pores and blackheads. Never a fun combo. Biore strips and masks may temporarily help, but those suckers will be back!
Solution: Obagi Clenziderm Pore Therapy My dermatologist recommended this and I have really seen an improvement in blackheads, but especially in the actual pore size.

9. Problem: It's officially winter and your skin officially hates you. It's dry, raw, and painful. This is especially true if you are getting back on Retinol or Retin A for the winter.
Solution: La Roche-Posay Lipikar Baume AP I moved to Switzerland almost a year ago now- in the dead winter (January 15th to be precise). My skin went into shock! We spent a great deal of time outside, so my skin was constantly chapped, dry, and in pain. I started using several La Roche-Posay moisturizers and this was the one that really saved and healed my skin. A winter life saver!


Hope this helped with some of your beauty woes! Have any other problems/issues you would like for me to address? Feel free to comment below or drop me a note at katie@theglossguide.com - I would love to hear from you!



 
Blogging tips