Wednesday, November 25, 2015

Current MAC Favorites



MAC Eye Shadow Palette x 9: Purple • M·A·C Hands down all the most flattering purple/plum shades I've ever seen. You can go light or dramatic. Purple will make your eye color pop like crazy! 
MAC Eye Shadow Palette x 9: Burgundy • M·A·C I have been using this every day lately - it's all the most beautiful reddish brown/nudes ever.
MAC Pro Longwear Lip Pencil • M·A·C I love lip liner, but hate having to take the time to reapply it. Usually it wears off and I'm reapplying just my lipstick. This really stays on so I don't have to touch up! I have been using the color 'Nice n' Spicy'.
MAC Matchmaster Concealer • M·A·C MAC use to have a very similar concealer in a stick and I would buy the darkest one and use it as a contour stick. I'm so excited they have come out with these! I am using 7.5 right now. They make the best contour sticks! 
MAC Paints • M·A·C I have been using 'Bare Canvas' nonstop as an eyeshadow base. I was using Benefit Stay Don't Stray religiously until they changed the formula! Boo! Now this is my go to. 
MAC Mineralize Charged Water • M·A·C This is just so refreshing and feels so good on my skin. I spray it all over before I start my makeup. It's just heavenly. 
MAC Strobe Cream • M·A·C I've been mixing a bit of this is my foundation for an extra glow and WOW what a difference. It really gives my dull, winter skin such a pick me up. You will be so in love with this stuff after one use! 
MAC Powder Blush • M·A·C I saw the color 'Melba' was the #1 selling blush on the MAC website so I decided to give it a try. I absolutely love it. A great natural, neutral shade - I've been wearing it nonstop!
MAC Patent Polish Lip Pencil • M·A·C I have been using the color "Spontaneous" as my every day lip color. It's a nice plum and just gives me a teeny pop of color. I am not a huge color person (I like my nudes and light pinks), but this I love for a little color! The color "Kittenish" is one shade lighter with the same tones and I like it just as well!

Monday, November 23, 2015

La Mer The Concentrate

IJust a quick post simply because I'm loving this product right now. La Mer is known for their "Miracle Broth" and this is the highly concentrated form of the broth. If you are thinking of dishing out the money for La Mer, I would really recommend this one simply because you are going to get the "Miracle Broth" in it's most potent form. This is one of my favorite serums to use in the winter. It goes on like silk and makes my face feel incredible. It even helps heal breakouts and chapped winter skin. I always use a Retinol or Retin-A in the winter when I'm not out in the sun, and this is the only way I can tolerate it. This helps heal my skin and keeps me from getting those dreaded Retinoid symptoms (peeling, redness, burning, etc.). Also, if I get chemical peels this is a must use for me - I swear it cuts the downtime in half. It just feels amazing on winter skin, no matter what other products you are using! 

More about the "Miracle Broth":

After years of meticulous experimentation, Dr. Huber combined nutrient- rich sea kelp and other natural ingredients, infusing them with energies of light and sound to intensify their activity until they became potent, renewing Miracle Broth. After twelve years and 6000 experiments, a miracle was born. Even the driest complexions are healed in the ultimate ritual of renewal. 


Sunday, November 22, 2015

Your Beauty Problems Solved

You would be surprised at how many of us have all the same issues with makeup and skincare. Here are some of the most common problems SOLVED with some of my favorite products.



1. Problem: You can't cover your dark circles. You've tried every concealer under the sun, you've gone 500 shades lighter, there is just no hope. 
Solution: Becca Under Eye Brightening Corrector You need to take your concealer to the next level! This product is a pre concealer, concealer! I was AMAZED by how bright and youthful my eyes appeared after using this. A little goes a long way - just apply before your concealer. One time and you will be hooked!! Tip: apply this product and your concealer in an upside down triangle shape under your eye for a lifted appearance.

2. Problem: You really suck at winged eyeliner. You've done your entire face of makeup for the night...it's time for eyeliner...you're going to be brave and try a wing...you have to wipe all of your makeup off...you want to cry.
Solution: Too Faced 3-Way Lash Lining Tool Even the most unsteady hands can create the perfect winged liner with ease. This creates the most perfect, sharp edge imaginable. Wing on!

3. Problem: You don't know what blush color is the most flattering for your skin type. You've looked like a clown, you've looked like you have dirt on your cheeks, and now you've sworn off blush forever.
Solution: Bobbi Brown blush in Pale Pink I've done a lot of makeup on just about every skin tone you can imagine. I haven't met a soul who didn't look amazing in this color. It gives you instant life! It looks super scary and hot pink in the compact, but goes on as the most natural, beautiful flush you've ever seen.

4. Problem: You can't find a mascara that doesn't clump. Move on over Tammy Faye, there's a new sheriff in town!
Solution: Touch In Sol Mascara This mascara will never clump! The wand is perfect in every way. It lengthens and separates like nobody's business. This will be your new favorite!

5. Problem: Can't find a BB cream that lasts all day. You love the idea of a BB cream, but most of them are completely gone by the end of the day, don't cover quite enough of your imperfections, or leave your skin looking dull.
Solution: Estee Lauder Double Wear All-Day Glow BB You've heard me rave about their Double Wear Foundation, meet the daytime version! She will be your new best friend! Stay covered, protected from the sun with SPF 30, all while having a nice glow that never leaves you looking oily.

6. Problem: You have dark spots/uneven tone/Melasma from sun damage or pregnancy. You have tried every dark spot corrector out there, you have peeled and flaked from Retin A, and now you are thinking about serious peels or laser treatment. I am right there with ya! Until I began using this...
Solution: Obagi Clear I got this from my dermatologist and I began to notice ALL my dark spots and Melasma fading in ONE WEEK. After a full month you will be amazed!

7. Problem: You have tried every eye cream out there but those lines under and around your eyes ain't going anywhere! Your concealer creases from those pesky little wrinkles and you are really noticing those crows feet in photographs.
Solution: Roc Retinol Correxion Sensitive Eye Cream This is one of the only eye creams that will truly get rid of your eye wrinkles. You will notice such a huge difference if you stick with it every night. I recommend to only use it at night because it is extremely rich and oily. (It can also be used in conjunction with the Obagi Clear without any side effects)

8. Problem: Large pores and blackheads. Never a fun combo. Biore strips and masks may temporarily help, but those suckers will be back!
Solution: Obagi Clenziderm Pore Therapy My dermatologist recommended this and I have really seen an improvement in blackheads, but especially in the actual pore size.

9. Problem: It's officially winter and your skin officially hates you. It's dry, raw, and painful. This is especially true if you are getting back on Retinol or Retin A for the winter.
Solution: La Roche-Posay Lipikar Baume AP I moved to Switzerland almost a year ago now- in the dead winter (January 15th to be precise). My skin went into shock! We spent a great deal of time outside, so my skin was constantly chapped, dry, and in pain. I started using several La Roche-Posay moisturizers and this was the one that really saved and healed my skin. A winter life saver!


Hope this helped with some of your beauty woes! Have any other problems/issues you would like for me to address? Feel free to comment below or drop me a note at katie@theglossguide.com - I would love to hear from you!



Saturday, November 21, 2015

Womanista Holiday Gift Guide: Beauty Favorites

I absolutely love contributing for Womanista! Here is my ultimate gift guide for the beauty lover in your life! Happy Holidays my loves!


I may be biased, but I think beauty gifts make the very best gifts! From holiday exclusive gift sets to limited addition products--the holidays are a very exciting time in the world of beauty! Our gift roundup will be sure to make everyone on your list happy, including yourself!






 
Blogging tips